Akce Brontosaurus pro přírodu a krajinu – zahrada U smrku

Akce Brontosarus
Akce Příroda
jednodenní
Datum
Místo Brno - Královo Pole
Věk do 99 let
Začátek akce
Cena bez poplatku
Kontaktní osoba Josef Ferenc
+420 721 089 009
pepa.ferenc@brontosaurus.cz

Co na nás čeká

Přírodní zahrada U smrku potřebuje každé jaro pomoci s řadou prací pro příjemný pobyt všech jejích návštěvníků. Správkyní zahrady je paní Mgr. Libuše Mičolová, která v tomto roce volá i nás Brontosaury a širokou veřejnost, aby zahrada byla tím kouzelným místem, jako každý rok

Co, kde a jak

Tato Akce Brontosaurus pro přírodu a krajinu 2024 se uskuteční v Přírodní zahradě Ramešova 10 v Brně-Králově poli. Nejbližší spojení je trolejbusovou linkou č. 32 z České až na konečnou stanici Srbská. Už při výstupu z trolejbusu uvidíte vysoký smrk (je druhým v pořadí soutěže Strom roku 2022) a také uvidíte nástěnku Přírodní zahrady. Potom kousek po svahu dolů a uvidíte vstupní branku.

Je také možnost přijít i od tramvajové zastávky Semilasso po ulicích Riegrova, zahnout doprava po Bulharské a nakonec vlevo do Ramešovy.

Je to jednodenní akce, při které se na začátku i v průběhu práce dozvíte o tom, jaké ptactvo zde žije, jaké akce se zde pořádají a také příběh mohutného Smrku a celé Přírodní zahrady.

Během dne se setkáte s indiánskými zvyky i s astrologií. Kdo si bude pamatovat datum i HODINU! svého narození, uvidí i svou astrologickou mandalu, postavení nebeských těles při jeho narození a paní Mgr. Libuše Mičolová, dlouholetá organizátorka a správkyně Přírodní zahrady mu řekne, co mu daly hvězdy do vínku. Kdo vydrží do táboráku v 16:00 hodin, bude svědkem jeho zapálení podle zvyklostí Siouxů-Lakotů a třeba se naučí některé indiánské písni.

Dobrovolnická pomoc

Dobrovolnická práce bude nejrůznějšího druhu a každý si bude moci vybrat podle své chuti, náročnosti, nebo dovedností:

  • oplétání terásek z čerstvého vrbového proutí,
  • zasetí trávníků na teráskách,
  • zřízení schodišťových stupňů do stráně k teráskám,
  • hrabání ploch, stříhání keřů,
  • vyčištění a úprava hmatového chodníku,
  • vyčištění jezírka od spadaného listí,
  • vyčištění a napuštění bazénku,
  • nátěr žluté lavičky,
  • hoblování prken k sezení hoblovačkou,
  • sestavení a instalace dvou ptačích budek,
  • štípání a úklid dřeva na táboráky,
  • ...

Malá ochutnávka

Přírodní zahrada U smrku je místo setkávání dětí z okolních školek, tvůrčí prostor výtvarných kroužků, koncertů, setkávání dospělých, seniorů, šachistů ...

Je to moc příjemné místo. Můžeme ho ještě více zpříjemnit a zútulnit.

 

🌿 Akce se koná v rámci Akce Brontosaurus - dny pro krajinu a přírodu u příležitosti Dne Země a oslav 50 let Hnutí Brontosaurus. 

 

🌎 Oslav s námi tento Den Země komunitní dobrovolnickou pomocí pro přírodu ve dnech 19. - 28. dubna na různých místech po celé České republice! 

Pomoz přírodě, nauč se nové věci a potkej lidi ze svého okolí. 

Zjisti více na akce.brontosaurus.cz

Organizační tým

Těší se na tebe Josef.

Kontakt

Kontaktní osoba: Josef Ferenc
E-mail: pepa.ferenc@brontosaurus.cz
Telefon: +420 721 089 009