Ukryj živočicha v Jezbořicích

Akce Brontosarus
Akce Příroda
jednodenní
Datum
Místo Jezbořice
Věk 3 - 75 let
Začátek akce
Cena bez poplatku
Kontaktní osoba Petra Turynová
+420 739 002 538
sdhjezborice@seznam.cz

Co na nás čeká

Pojďte s námi společnými silami vytvořit úkryty pro živočichy v okolí stezky přírodou v Jezbořicích. Rádi bychom živočichy podpořili vytvořením bezpečného zázemí pro možnost úkrytu i rozmnožování. Na oplátku budeme třeba do budoucna moci tyto živočichy v okolí pozorovat.

Co, kde a jak

Program bude akční a tvořivý. Práce bude v lesním terénu a bude se pracovat především s dřevěným materiálem, jak na zemi, tak ve vyšších polohách. Práce se najde lehčí i těžší.

Dobrovolnická pomoc

Úkryty tvoříme proto, abychom podpořili živočichy v jejich bezpečí a aby se mohli v poklidu rozmnožovat. Aby měli ideální podmínky pro život, jak menší živočichové z řad hmyzu, ale i ti větší jako ptáci, plazi a savci. Stezka kolem které budeme úkryty tvořit je od začátku tvořena lidmi, kteří k jejímu vytvoření a následné péči věnovali a věnují svůj volný čas bez nároku na honorář. Myšlenkou stezky je spojování lidí ať už při práci na ní nebo při setkáních při procházkách.


Na této akci chceme na myšlenku spojování lidí navázat. Všichni účastníci se mohou díky akci inspirovat pro tvoření úkrytů i ve své zahradě. Benefitem je dobrý pocit z dobře odvedené a prospěšné práce a o kus lepší místo v naší obci.

Malá ochutnávka

Na fotkách můžeme vidět, jak probíhalo budování stezky a její postupné vylepšování, které neustále probíhá ve volných chvílích.


🌿 Akce se koná v rámci Akce Brontosaurus - dny pro krajinu a přírodu u příležitosti Dne Země a oslav 50 let Hnutí Brontosaurus. 


🌎 Oslav s námi tento Den Země komunitní dobrovolnickou pomocí pro přírodu ve dnech 19. - 28. dubna na různých místech po celé České republice! 

Pomoz přírodě, nauč se nové věci a potkej lidi ze svého okolí. 

Zjisti více na akce.brontosaurus.cz

Organizační tým

Těší se na tebe malí a velcí členové SDH Jezbořice a nadšení obyvatelé Jezbořic.

Kontakt

Kontaktní osoba: Petra Turynová
E-mail: sdhjezborice@seznam.cz
Telefon: +420 739 002 538