Ptačí život v Krásném Lese

Akce Brontosarus
Akce Příroda
jednodenní
Datum
Místo Krásný Les - Restaurace Zlatý klas
Věk 1 - 80 let
Začátek akce
Cena bez poplatku
Kontaktní osoba Martina Jedličková
+420 608 276 414
bohemia-sat-ant@seznam.cz

Co na nás čeká

Název obce Krásný Les už napovídá, že se jedná o místo pro život v úzkém kontaktu s přírodou. A jak by ne. Krušné hory nabízejí mnoho přírodních krás. Akcí chceme podpořit nejen komunitní život našich občanů, ale také život ptáků, kteří bezesporu do přírody patří. Vhodným umístěním budek můžeme jejich potřebám vyjít vstříc. Kam a jak budky umístit nám poradí ornitolog, který se akce zúčastní. Akce je připravena především pro rodiny s dětmi, neboť chceme, aby děti pochopily důležitost ochrany přírody a toto poznání si nesly ve svých životech. Propojením rodič - dítě dojde také k podpoře společně stráveného času, kdy v dnešní době je právě tento společný čas velmi nedostatkový.

Co, kde a jak

Akce se bude konat 28. 4. 2024 od 14 hod. V případě špatného počasí bude sraz v hostinci Zlatý Klas, pokud bude hezky, místo srazu ještě upřesníme

Dobrovolnická pomoc

Akcí chceme poukázat na to, že ochrana přírody vychází z každého z nás. Že ne vše se musí řešit objednávkou služby, tvářit se , že nás "to" netýká. Ale že díky vlastnímu přičinění máme šanci něco změnit. nemusí se jednat hned o velké činy, ale že každý krok, který uděláme, je důležitý. Budky budou umístěny především na zahradách našich účastníků, kteří budou následně sledovat život v budce, budou pořizovat fotodokumentaci. Jedná se tedy o činnost s přesahem jednoho konkrétního dne a podporuje součinnost rodiny.

Malá ochutnávka

Organizátor celé akce "Občané Krásného Lesa sobě" podporuje život v obci drobnými aktivitami, kterými se snaží podporovat aktivní život v obci. Akce tohoto typu je první, ale z prvních ohlasů budoucích účastníků velmi vítaná. Těšíme se na společnou práci, povídání ornitologa i na dobrý pocit z umístění budek - nového domova pro naše létající spolubydlící.


🌿 Akce se koná v rámci Akce Brontosaurus - dny pro krajinu a přírodu u příležitosti Dne Země a oslav 50 let Hnutí Brontosaurus. 


🌎 Oslav s námi tento Den Země komunitní dobrovolnickou pomocí pro přírodu ve dnech 19. - 28. dubna na různých místech po celé České republice! 

Pomoz přírodě, nauč se nové věci a potkej lidi ze svého okolí. 

Zjisti více na akce.brontosaurus.cz

Organizační tým

Těší se na tebe Martina.

Kontakt

Kontaktní osoba: Martina Jedličková
E-mail: bohemia-sat-ant@seznam.cz
Telefon: +420 608 276 414