Oživme park Břízky

Akce Brontosarus
Akce Příroda
jednodenní
Datum
Místo Klubovna Mikulčice
Věk 1 - 99 let
Začátek akce
Cena bez poplatku
Kontaktní osoba Dalimil Toman
+420 605 763 112
dalimil.toman@brontosaurus.cz

Co na nás čeká

Oživme společně park Břízky obovený po tornádu v Mikulčicích.

 

Přijď si užít stavbu hmyzího hotelu, broukoviště či budek pro ptactvo.

Přijď pomoci pečovat o sad vysázený při otvírání klubovny - zamulčovat jej. Ochrání jej před vysycháním v létě, takže je právě ten pravý čas to udělat!

 

Přijď pomoci dokončit osázení jezírka a realizovat drobnou výsadbu jedlých keřů u altánu.

 

Přijď tak pomoci v novém parku vytvořit další místa pro přírodu i děti. Těšit se můžeš zejména na tvořivou činnost, pohodu, dobré občerstvení, grilování po práci, posezení i drobné aktivity pro děti. Prohlédnout si budeš moci opravenou brontosauří a skautskou klubovnu.

Co, kde a jak

Začínáme ve 14.00, od 14.30 se pustíme do různých tvořivých činností na oživení parku a budování úkrytů pro živočichy. Nářadí i občerstvění bude připraveno. Vem si pouze pracovní oblečení, popř. rukavice. Od cca 17.30 až 18.00 zahájíme grilování a posedíme u občerstvení, případně u kytary a ohně.

 

Koná se i za horšího počasí. V tomto případě využijeme zázemí klubovny.

Dobrovolnická pomoc

Cílem je umístnit v parku úkyty pro živočichy - ježčí domky, nové budky, hmyzí hotel, protože v nové výsadbě chybí a v rámci realizce projektu se na ně nedostalo. Upravíme a osázíme také nové jezírko. Zamlučujeme proti vysychání stromy v sadu u klubovny popř. ve stromořadí. Vysadíme několik nových keřů. Pečovat budeme o ty části parku, které jsme vysázeli dobrovolnicky. Budeme vytvářet zdravé a pestré prostředí pro děti, veřejnost i živočichy :-)

Malá ochutnávka

Navazujeme na výsadbu stromořadí, jež vzniklo díky dobrovolníkům a dobrovolnicím po tornádu a na výsadbu sadu, který dobrovolníci a dobrovolnice vysázeli při otevírání dětské klubovny.

 

🌿 Akce se koná v rámci Akce Brontosaurus - dny pro krajinu a přírodu u příležitosti Dne Země a oslav 50 let Hnutí Brontosaurus. 

 

🌎 Oslav s námi tento Den Země komunitní dobrovolnickou pomocí pro přírodu ve dnech 19. - 28. dubna na různých místech po celé České republice! 

Pomoz přírodě, nauč se nové věci a potkej lidi ze svého okolí. 

Zjisti více na akce.brontosaurus.cz

Organizační tým

Těší se na tebe Staňa, Joška, Zdenka, Jura, Cody a další.

Kontakt

Kontaktní osoba: Dalimil Toman
E-mail: dalimil.toman@brontosaurus.cz
Telefon: +420 605 763 112