Den Země s budkováním na Mikulčických Valech

Akce Brontosarus
Akce Příroda
jednodenní
Datum
Místo Mikulčice - Valy
Věk 1 - 99 let
Začátek akce
Cena bez poplatku
Kontaktní osoba Dalimil Toman
+420 605 763 112
dalimil.toman@brontosaurus.cz

Co na nás čeká

Den Země v krásném prostředí Mikulčických Valů na nivních loukách a v lužním lese. Těště se na mnoho stanovišť s hrami, soutěžemi, poznáváním přírody a dobrovolnictvím pro přírodu.

 

Sestavíte si vlastní ptačí budku a s odborníkem ji vyvěsíte na vhodné místo do lužního lesa. Dozvíte se mnohé o různých budkách a o tom, kteří ptáci a proč je potřebují.

 

Těšit se můžete také na exkurze - botanickou, ornitologickou a mnohé další.

 

Program je vhodný pro děti, rodiče s dětmi i dospělé :-)

Co, kde a jak

Program probíhá na loukách u muzea Slovanského hradiště. Sami si vyberete jakou dílnu, hru či aktivitu si zkusíte. Exkurze do okolní přírody proběhnou v pozdějším odpoledni.

Dobrovolnická pomoc

Vyrobíme společně nové budky různých typů pro ptactvo. Ty jsou potřebné, protože v hospodářských lesích chybí ptákům staré doupné stromy. Společně budky vyvěsíme na místa, kde chybí. Vyrobíme z přírodnin také hmyzí hotely, které následně děti umístní do parku v potornádové zóně, kde chybí úkryty pro živočichy.

Malá ochutnávka

Hnutí Brontosaurus se v této lokalitě věnuje také ochraně ptactva a to už přes 35 let. Staráme se zde o více než 400 budek. Vyvěšováním budek kompenzujeme nedostatek hnízdních dutin pro ptáky, protože v hospodářských lesích chybí staré doupné stromy. O budky se také pravidelně staráme, monitorujeme je, čistíme a udržujeme.

 

Den Země na Mikuckých Valech je tradiční akcí už více než 30 let. Setkávají se zde dětské oddíly Hnutí Brontosaurus z celé republiky i mnoho milovníků přírody z řad místní veřejnosti. Je to svátek pro všechny dobrovolníky a dobrovolnice, jež se věnují volnočasové environmentální výchově dětí a mládeže i péči o naši přírodu a krajinu.

 

🌿 Akce se koná v rámci Akce Brontosaurus - dny pro krajinu a přírodu u příležitosti Dne Země a oslav 50 let Hnutí Brontosaurus. 

 

🌎 Oslav s námi tento Den Země komunitní dobrovolnickou pomocí pro přírodu ve dnech 19. - 28. dubna na různých místech po celé České republice! 

Pomoz přírodě, nauč se nové věci a potkej lidi ze svého okolí. 

Zjisti více na akce.brontosaurus.cz

Organizační tým

Těší se na tebe Tým Setkání Brďo, Dne Země, Kaďa, Cody a mnozí další.

Kontakt

Kontaktní osoba: Dalimil Toman
E-mail: dalimil.toman@brontosaurus.cz
Telefon: +420 605 763 112