50 let dobrovolnictví pro přírodu ve Vysoké nad Labem

Retro akce Akce Brontosarus
Akce Příroda
jednodenní
Datum
Místo Parkoviště pod rozhlednou Milíř, Vysoká nad Labem
Věk do 100 let
Začátek akce
Cena bez poplatku
Kontaktní osoba Hana Svatošová
+420 737 960 446
h.svatosova@seznam.cz

Co na nás čeká

V roce 1974 se konal ve Vysoké nad Labem první tábor Ve znamení brontosaura. Dobrovolníci pod vedením Jiřího Jiránka vyřezávali nálety. Stejně tak to dělají dobrovolníci dnes, aby byly osluněné stráně kopce Milíř stále domovem hořečků, motýlů a dudků. 

Co, kde a jak

Dopoledne navážeme na práci dobrovolníků a pomůžeme spolku Pestré Polabí s péčí o stráně Milíře se společným jídlem na závěr.

Ve 14 hodin připomene začátky dobrovolnictví pro přírodu Jiří Jiránek, jeden za zakladatelů Hnutí Brontosaurus. Současné dobrovolnické projekty představí Koalice nevládek Pardubicka a přínosy péče pro přírodu spolek Pestré Polabí.

Na následující komentované vycházce provedou návštěvníky historií i přírodou po úbočí Milíře autoři naučné stezky: Jiří Horák, starosta Vysoké nad Labem a Martin Trávníček, předseda spolku Pestré Polabí.

Dobrovolnická pomoc

Dobrovolníci působí na lokalitě pod Milířem už 50 let a to je důvod k oslavě. A jak jinak bychom mohli slavit než dobrovolnictvím? :-)

Sejdeme se 27.dubna v 9:00 na parkovišti pod rozhlednou (50.1534672N, 15.8315653E). S sebou pracovní rukavice a oblečení vhodné do terénu. Občerstvení je zajištěno.

Odpoledne bude následovat program k oslavám, na který jste srdečně zváni!

Malá ochutnávka

Dárek od Hnutí Brontosaurus dostane k výročí i příroda ve Vysoké nad Labem: 4 speciální budky rozšíří hnízdní možnosti krutihlava a dudka. Proč pro ně? Dozvíte se na vycházce.


🌿 Akce se koná v rámci Akce Brontosaurus - dny pro krajinu a přírodu u příležitosti Dne Země a oslav 50 let Hnutí Brontosaurus. 


🌎 Oslav s námi tento Den Země komunitní dobrovolnickou pomocí pro přírodu ve dnech 19. - 28. dubna na různých místech po celé České republice! 

Pomoz přírodě, nauč se nové věci a potkej lidi ze svého okolí. 

Zjisti více na akce.brontosaurus.cz

Organizační tým

Těší se na tebe Eržika, Martin, Lída, Jirka, Libor a další.

Kontakt

Kontaktní osoba: Hana Svatošová
E-mail: h.svatosova@seznam.cz
Telefon: +420 737 960 446