Pověs budku!

Akce Brontosarus
Akce Příroda
jednodenní
Datum
Místo Univerzitní kampus Brno Bohunice
Věk 1 - 99 let
Začátek akce
Cena bez poplatku
Kontaktní osoba Kateřina Doleželová
+420 607 393 778
katafata103@gmail.com

Co na nás čeká

Ptačí budky nahrazují přirozené úkryty, na které je jinak městské prostředí chudé. Pomoz nám oživit areál Masarykovy univerzity, aby se tamní ptáci měli kam schovat a mohli být součástí každodenního života v Kampusu a pověs už připravené ptačí budky.


Co, kde a jak

Sejdeme se v 13:30 před hlavním vchodem do Univerzitního kampusu (před červenou budovou B22). Vysvětlíme si co a jak, rozdělíme si práci a pověsíme budky na stromy. Akce potrvá asi 2 hodiny, s sebou nic nepotřebuješ.

Dobrovolnická pomoc

Výroba, vyvěšování a pravidelné čištění ptačích budek patří mezi tradiční aktivity Hnutí Brontosaurus. V Brně už budky každoročně slouží hnízdění ptáků v parku Lužánky, Špilberk, Wilsonův les,... Touto akcí se tak další místo stane přívětivějším pro ptačí spoluobyvatele města.

Malá ochutnávka

V této akci spojí síly Brontosaurus s Okrašlovákem při Katedře environmentálních studií. Budeme rádi, když se přidají studenti Masarykovy univerzity či kdokoli z veřejnosti.


🌿 Akce se koná v rámci Akce Brontosaurus - dny pro krajinu a přírodu u příležitosti Dne Země a oslav 50 let Hnutí Brontosaurus. 


🌎 Oslav s námi tento Den Země komunitní dobrovolnickou pomocí pro přírodu ve dnech 19. - 28. dubna na různých místech po celé České republice! 

Pomoz přírodě, nauč se nové věci a potkej lidi ze svého okolí. 

Zjisti více na akce.brontosaurus.cz

Organizační tým

Těší se na tebe Káťa, Johanka a Filip.

Kontakt

Kontaktní osoba: Kateřina Doleželová
E-mail: katafata103@gmail.com
Telefon: +420 607 393 778