Budka do každého dvorka.

Akce Brontosarus
Akce Příroda
jednodenní
Datum
Místo Žítková, Hutiska
Věk do 120 let
Začátek akce
Cena bez poplatku
Kontaktní osoba Zdeněk Čoko Benda
+420 606 619 918
cokynek@post.cz

Co na nás čeká

Poslední dobou rychle ubývá drobného ptactva a stavy jsou alarmující !!! Jeden z důvodů je i ten, že mizí přirozená hnízdiště. Proto se pustíme do práce a pomůžeme ptáčkům zpěváčkům. Nachystáme jim bydlení, kde se můžou ukrýt před predátory, složit unavené křídla a vyvést nové potomstvo.

Co, kde a jak

Sejdeme se odpoledne na Žítkové od 13.hodiny na tábořišti v místní části Hutiska u č.p.159. Budeme vyrábět nové budky, které budou ve formě stavebnice. Vyrobenou budku si pak pověsíte doma na dvorku nebo do zahrady.

Jak budku pověsit a jak se o ni starat si povíme při jejich výrobě. Po práci si posedíme u ohně a opečeme špekáčky, které budou k dispozici. Sebou si vemte dobrou náladu, hudební nástroj, ať nejsme u ohne potichu a kdo máte tak šrubovák PZ2 nebo nabitou akuvrtačku s pinem PZ2. Vstupné doprovolné.

Dobrovolnická pomoc

Rozmisťováním a výrobou budek pomůžeme ptactvu snadněji zahnízdit a vyvést potomstvo. Zároveň tak udržujeme druhovou rozmanitost a hojný počet jednotlivých druhů v přírodě.

Malá ochutnávka

V lokalitě již proběhly Brontosauří víkendovky jako třeba včelařské, sadařské, kovářské, hadí, ale i Brontosauří tábory, Skautské tábory a další.

Organizační tým

Těší se na tebe Čoko a spol..

Kontakt

Kontaktní osoba: Zdeněk Čoko Benda
E-mail: cokynek@post.cz
Telefon: +420 606 619 918